Ook dit jaar slaan de Ridders van de IJssel http://riddersvandeijssel.nl/  op Tweede Paasdag hun middeleeuws kampement op in het Kuinderbos. Waarbij zij strijden tijdens spectaculaire battles om de hand van de jonkvrouw.

 

NIEUW NIEUW NIEUW Micropulling, heuse trekkertrek wedstrijden met mini pullers, http://www.micropulling.nl/  dit wordt een waar spektakel. En dit jaar ook NIEUW zijn de Jack Russel Races, de kleine fanatieke super snelle Jack Russel hondjes zullen tegen elkaar racen in het Kuinderbos. Neem je hond mee naar de buitendag en kom kennismaken met de race. Alle honden mogen mee doen, alleen of samen met een andere hond.

De houthakkerswedstrijden van het Helicon http://www.helicon.nl/ zijn als altijd spectaculair en vakkundig, ook vindt er een wedstrijd hout slepen met paarden plaats.

 

Voor de kinderen is er weer een uitgebreid programma van activiteiten. De paashaas huppelt rond en helpt bij het zoeken naar chocolade eieren, het timmeren van nestkastjes, het Kabouter pad en springen op de springkussens. Voor de grotere jeugd zijn er ook tal van activiteiten: de klimtoren, de Rabobank en FTC Marknesse organiseren dit jaar weer een spectaculaire ATB-route, heerlijk crossen op een mountainbike. https://www.youtube.com/watch?v=7M78onarhrY  Ook de hindernisbaan met een kleine tractor is dit jaar weer aanwezig. Voor jong en oud is er de excursie met de boswachter, een tochtje maken in een huifkar en de demonstraties met politiehonden.

Voor een impressie van de buitendag 2016 kijkt u naar onderstaande video.